Vícebojařské MČR klepe na dveře

Již zítra, v pátek 26. května, odstartuje v Olomouci třídenní vícebojařský republikový šampionát všech kategorií. Dvě želízka v ohni bude mít také SK Přerov - v kategorii starších žáků se představí Jonáš Kolomazník a David Skřeček!

Soutěž starších žáků bude zahájena hned jako druhá v pořadí, a to v pátek v 11:15, kdy odstartuje běh na 100 m překážek. Jonáš Kolomazník bude v devítiboji patřit k hlavním favoritům - díky skvělému výkonu na Mistrovství Moravy a Slezska v Třinci vede letošní republikové tabulky a jako jediný se také dostal přes hranici 5000 bodů. Tímto výkonem se zapsal také do čela přerovských historických tabulek - jeho výkon byl 5110 bodů.

Kolomazník doma už dvě vícebojařské medaile má - loni co by jako mladší žák získal zlatou medaili v pětiboji na dráze a letos v hale obsadil druhé místo v sedmiboji starších žáků. Chybět v Olomouci nebudou ani další dva medailisté z letošní haly - zlatý Samuel Lawson (AK Olomouc) a bronzový Jakub Petrjanoš (TJ Lokomotiva Břeclav). Ani jeden z nich však zatím devítiboj letos neabsolvoval.

Druhým z našich zástupců bude David Skřeček, kterému zatím patří šesté místo v průběžných tabulkách. Do nich se zapsal rovněž výkonem z Třince, který má hodnotu 4357 bodů. Nesmíme ale zapomenout, že v Třinci bohužel nezapsal ani jeden zdařený pokus v disku, a tak je jeho bodový potenciál mnohem vyšší a může rovněž atakovat pětitisícovou hranici.

Časový pořad:

Běh na 100 m př. Sobota 11:15
Hod diskem Sobota 12:15
Skok o tyči Sobota 13:45
Hod oštěpem Sobota 16:45
Běh na 60 m Neděle 10:30
Skok daleký Neděle 12:00
Vrh koulí Neděle 13:30
Skok vysoký Neděle 14:45
Běh na 1000 m Neděle 16:15

 

Seznam vybraných závodníků a propozice závodu jsou ke stažení v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.