Vedro mladšímu žactvu svědčí - v Šumperku padaly výborné výkony

Mezinárodní den dětí lze oslavit různě - ve škole se neučí, někdo si zajde do cukrárny, jiný to neřeší... A mladší žactvo Olomouckého kraje si zajede do Šumperka, překoná pár rekordů a zase jede domů. V parném počasí nebyla nouze o skvělé výkony, což se odrazilo také na hodnocení družstev.

Ve druhém kole obsadilo družstvo dívek stejně jako v kole prvním čtvrté místo. Děvčata nashromáždila celkem 81 bodů a také v průběžném pořadí po 2 kolech okupují bramborovou pozici. K dramatickému souboji v závěrečném třetím kole se schyluje v soutěži hochů - naši chlapci tentokrát obsadili páté místo, když nasbírali 68,5 bodu a na čtvrtý AK Šternberk ztratili pouhé dva body. Situaci dramatizuje to, že v prvním kole tomu bylo přesně naopak, a tak má po dvou kolech naše i šternberské družstvo shodně 5 hlavních bodů a 121 pomocných. V závěrečném kole tedy bude rozhodovat každý jeden bod!

V soutěži děvčat se blýskla Alice Drozdová (21 b), která si v dálce vytvořila nový osobní rekord 445 cm a brala skvělé druhé místo. Už v úvodu závodu běžela překážky, kde byla třetí nejrychlejší. Chvíli se radovala také z nového osobáku 10,50 s, ten je ale kvůli neregulérní podpoře větru 2,9 m/s jen neoficiální. Poslední čtyři body přidala ještě v běhu na 150 metrů, kde byla sedmá. I v této disciplíně si vylepšila osobní maximum (21,53 s).

Alice Drozdová (první dráha) v závodě na 150 metrů.

Vlastní přerovský rekord překonala mezi oštěpařkami Aneta Ulehlová, když se poprvé dostala přes 20 metrů. Za výkon 22,02 metru brala navíc pěkné čtvrté místo. Kýženou hranici prolomila také ve skoku do dálky a výkonem 402 cm obsadila poslední bodované desáté místo. V kouli bohužel na body nedosáhla, když byla dvanáctá (7,12 m).

Mezi koulařkami se ale prosadily jiné dvě přerovské závodnice - Agáta Kubová na osmém (7,42 m) a Adéla Mikešová na šestém místě (7,90 m). O jednu pozici lépe se umístila Mikešová ve skoku vysokém, kde překonala 133 cm. Na další postupné výšce 138 cm, což je zároveň i její osobní rekord, už úspěšná nebyla. Bodovala také mezi sprinterkami na 150 m trati, a sice devátým místem (21,83 s).

Sedmým místem v hodu oštěpem bodovala Tereza Teličková (16,84 m). V dálce jí body těsně unikly, když se za rovné 4 metry umístila na jedenácté pozici.

Dařilo se také děvčatům v běhu na 300 metrů. Nejlépe si vedla Nikola Vyhňáková, která za svým maximem o kousek zaostala, ale přesto obsadila výborné čtvrté místo (48,14 s). Výkonem 47,51 s z prvního kola se Vyhňáková dostala na čtvrté místo historických přerovských tabulek. Výborně běžely také Sofie Štajnarová (49,17 s / 7. místo) a Tereza Novotná (50,80 s / 9. místo). Štajnarová se ukázala ve formě také v běhu na 60 m př., ve kterém si skoro o vteřinu vylepšila osobní rekord a brala desáté místo (11,85 s). Deváté místo přidala ještě ve výšce, kde se přenesla pouze přes základní výšku 118 cm. Porci smůly si vybrala o 5 cm výše, když se přes laťku ve druhém pokusu sice přenesla se značnou rezervou, ale bohužel zavadila nohou o stojan a laťku tak shodila. Jejím osobním rekordem tak nadále zůstává 121 cm.

O poslední individuální body se postarala děvčata na míčku. Silvie Beňová se poprvé dostala přes 40 metrů a za výkon 40,23 m brala páté místo. Klára Chmelařová se umístila na desáté pozici (36,90 m).

Úspěch sklidily také obě naše štafety. Štafeta A běžela ve složení Agáta Kubová, Petra Jusková, Tereza Teličková a Lucie Vykročilová a za výkon 35,94 s obsadila šesté místo. Kvarteto "béčka" Vendula Škrabáková, Tereza Novotná, Silvie Beňová a Klára Indráková za áčkem příliš nezaostalo a za čas 36,49 s obsadilo místo sedmé. Za zmínku stojí také to, že štafeta B zaběhla v loňském roce v téměř totožném složení (místo Škrabákové běžela Sandra Králíková) přerovský rekord v kategorii přípravek. Je to přesně rok a od té doby se děvčata zlepšila o více než vteřinu (loni běžely za 37,65 s)!

Kvarteto Klára Indráková, Tereza Novotná, Silvie Beňová a Vendula Škrabáková čeká na zahájení závodu štafet.

V soutěži hochů jsme se dočkali jednoho individuálního vítězství zásluhou Matěje Vojáčka na trati 300 metrů. Tu s přehledem ovládl časem 45,26 s - o tři desetiny si vylepšil osobní rekord a upevnil si vedení v letošních tabulkách Olomouckého kraje. V dlouhodobých tabulkách Přerova je na sedmém místě. Ve skoku dalekém za svým maximem o 5 cm zaostal a výkonem 470 cm obsadil třetí místo. Body přidal i ve vrhu koulí (6,31 m / 6. místo).

Mezi koulaři se blýskl novým osobním rekordem Mikuláš Trojek a obsadil za výkon 10,18 m druhé místo. V dlouhodobých tabulkách Přerova se Trojek posunul na deváté místo, o které se nyní dělí se Zdeňkem Nenadálem. V hodu míčkem byl Trojek sedmý (44,58 s) a mezi výškaři obsadil dělené čtvrté místo (133 cm).

Čtvrté místo bral na trati 300 metrů Jáchym Kouba (50,79 s). Osmým místem v téže disciplíně bodoval i Ondřej Konečný (55,34 s) a o příčku hůře se umístil Jaromír Nezhyba (55,55 s). Ten přidal ještě dvě sedmá místa - v běhu na 60 m př. (11,97 s) i ve výšce (123 cm).

Veliký osobní rekord si mezi dálkaři vytvořil Vojtěch Karlík, když se mu hned v prvním pokusu podařilo skočit 408 cm. Za tento výkon bral jeden bod a desáté místo. Smůlu měl v běhu na 1500 metrů, když ho hned pár metrů po startu ostré lokty soupeřů smetly na zem. Karlík se spolu s dalším Přerovákem Lukášem Hanzelkou zařadil na chvost startovního pole a postupně ze svého manka ubíral. Za svým osobním rekordem však výrazně zaostal a navíc obsadil jedenácté místo (5:48,95 min). Hanzelka byl dvanáctý (5:55,92 min).

Start závodu na 1500 metrů. Lukáš Hanzelka běží s číslem 15 zcela vlevo, Vojtěch Karlík je ve středu startovního pole.

V soutěži koulařů bodoval desátým místem již zmíněný Lukáš Hanzelka (5,44 m). O jednu příčku a o 22 cm za ním zaostal Ondřej Konečný. Další do sbírky jedenáctých míst přidal Matouš Ludva v hodu oštěpem, kde si sice o metr a půl vylepšil osobák, ale na body to nestačilo (15,67 m). V hodu míčkem obsadil třinácté místo (38,29 m).

Třemi body přispěla ještě štafeta hochů na 4x60 m, která tentokrát běžela ve složení Ondřej Konečný, Lukáš Hanzelka, Vojtěch Karlík a Jáchym Kouba. Hoši za výkon 37,84 s obsadili osmé místo.

Kompletní výsledky naleznete zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.