Přerovské stopy na Olomouckém půlmaratonu

V sobotu 24. června se v Olomouci sešly stovky běžců, které se spolu utkaly na trase dlouhé 21,0975 km. Běžel se totiž tradiční Olomoucký půlmaraton. Také SK Přerov zde měl své zástupce - nejlépe si z nich vedl Zdeněk Doležal, který doběhl na 68. místě v čase 1:24:20 hod (čipový čas měl ještě o 4 vteřiny lepší). V kategori mužů M40 se umístil na velmi pěkné 6. příčce.

Poprvé se pod hodinu a půl vešel také Tomáš Kašpařík, který závod dokončil jako sto čtvrtý. Jeho čas byl 1:27,44 hod (čipový 1:27:11 hod). V kategorii M40 obsadil 18. místo. "Ač bylo horko, závod proběhl celkem bez problémů. Zvolil jsem optimální tempo a hodně běžců, kteří začátek přepálili, jsem předběhl. Je to skoro neuvěřitelné, ale poprvé jsem oficiálně zaběhl pod 1:30, tuto trať neběhám často a dosud se mi moc nedařilo," ohodnotil svůj výkon Kašpařík.

Celkově na 355. pozici doběhl do cíle půmaratonu Radim Klimecký (1:36:46 hod). I jeho čipový čas byl lepší, a to o 14 sekund. Startoval také Jiří Skřeček, jenž obsadil 473. místo za výkon 1:39:16 hod (čipový 1:38:25 hod).

Skřeček svou formu ladil ve středu 21. června na T-mobile Olympijském běhu v Žeravicích, kde se běžel okruh o délce 5900 metrů. "Místní házenkářský klub SK Žeravice se s organizací závodu popasoval opravdu zdařile, vše bylo bez problémů a šlo vidět, že místní sportem žijí. Bohužel počasí svou teplotou dalo všem závodníkům celkem zabrat a i zvlněná trať, která měla něco přes 5 km, nebyla vůbec jednoduchá. Mě se moc dobře neběželo, teplo nemusím a nohy začaly běžet, až když jsem byl pomalu v cíli," shrnul své pocity běžec. Souboj o první desítku mu navíc nedovolil vypustit ani jeden poslední metr, avšak nakonec v něm prohrál a bral celkové jedenácté místo.

Jiří Skřeček bojuje ve finiši o desáté místo.

 

Výsledky Olomouckého půlmaratonu naleznete zde

 

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.