Trojlístek našich atletů míří na MČR do 22 let

První zářijový víkend hostí pražská Slavia Mistrovství ČR mužů a žen do 22 let. Také na tomto šampionátu bude mít náš oddíl zastoupení - svými letošními výkony se nominovali sprinteři David Drštička a Rostislav Mališka a také vrhačka Barbora Zatloukalová.

Přerovské barvy poprvé uvidíme na šampionátu v sobotu odpoledne, kdy ke svým rozběhům nastoupí jak David Drštička, tak Rostislav Mališka. Pět minut před půl čtvrtou zaklekne do startovních bloků David Drštička, který poběží 400 metrů. V letošním roce se mu nadmíru dařilo na dorosteneckém mistrovství, kde díky skvělému osobnímu a přerovskému rekordu 49,76 s získal bronzovou medaili. Na "dvaadvacítkách" to bude mít o mnoho těžší - z 24 čtvrtkařů, kteří byli vybráni delegátem soutěže, jich má hned 14 zaběhnutý jeden okruh pod 50 vteřin. Davidův čas je přitom třináctý nejlepší. Pokud se probojuje mezi nejlepší osmičku, poběží finále v neděli v 11:10 hodin.

V sobotu v 17:15 se na trati 400 metrů překážek představí junior Rostislav Mališka. I tomu se dařilo na šampionátu mládežníků, když si v rozběhu vylepšil osobní rekord na 55,18 s a následně ve finále obsadil sedmé místo. Tímto časem se na "dvaadvacítky" nominoval jako desátý nejlepší. V případě úspěchu v rozběhu poběží Rosťa finále v neděli ve 12:25 hodin.


Jedinou ženskou zástupkyní SK Přerov bude koulařka Barbora Zatloukalová, kterou její soutěž čeká v neděli ve 12:10 hodin. Barbora měla skvělý úvod letních prázdnin, když hned prvního července překonala vysněnou metu a stanovila osobní i přerovský rekord na hodnotě rovných 13 metrů. Na šampionát se nominovala dokonce šestým nejlepším výkonem, zezadu se na ni ale budou tlačit další koulařky, které umí za dvanáct a půl metru.


Seznam vybraných závodníků a časový pořad jsou ke stažení v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.