Mladší žactvo Olomouckého kraje na utkání neuspělo

Mezikrajové utkání družstev mladšího žactva hostila ve středu 27. září Olomouc. V Moravskoslezské skupině startovaly celkem čtyři kraje - Olomoucký, Moravskoslezský, Zlínský a Jihomoravský. Družstva našeho kraje bohužel v konkurenci neobstála a obě dvě obsadila poslední čtvrté místo. O něco lépe si přitom vedly žákyně, které na třetí Moravskoslezský kraj ztratily jen 6 bodů. Hoši na tentýž kraj zaostali o 18 bodů.

V konečném součtu děvčata posbírala 64 bodů a hoši 59. Pravidla se ale od běžných soutěží družstev drobně lišila - jednak mohli v každé disciplíně bodovat jen dva nejlepší z každého kraje a také byl odlišný systém bodování, kdy za první místo obdrželi závodníci 9 bodů, za druhé 7 a pak dále vždy o jeden bod méně až do osmého místa. Ve štafetách mohla bodovat jen jedna štafeta každého kraje a za první místo se přidělovalo 6 bodů a za každé další vždy o dva body méně.

Z oddílu SK Přerov byli do krajského výběru nominovaní tři závodníci. Individuálně se nejvíce dařilo Matěji Vojáčkovi, který si v rozběhu na 60 metrů vylepšil osobní rekord na 8,38 s a postoupil do finále. V něm byl o něco pomalejší - přesto ale stále rychlejší než byl jeho původní osobák. Za výkon 8,52 s obsadil šesté místo a vybojoval pro družstvo 3 body. Ve formě se předvedl také na dálce, kde výkonem 467 cm zaostal za svým maximem jen o 8 centimetrů. V Olomouci tento výkon stačil na deváté místo a jeden bod.

Matěj Vojáček (foto z archivu)

Mezi koulaři startoval Mikuláš Trojek. Tomu tříkilové náčiní letělo nejdále na metu 9,85 m a Mikuláš obsadil jedenácté místo. Od jednoho bodu za osmé místo jej dělilo 15 cm.

Nominována byla také Alice Drozdová. Ta předvedla v běhu na 60 m překážek svůj třetí nejlepší čas, nicméně výkon 10,82 s na body nestačil. Startovala také v dálce, ve které se jí ale příliš nedařilo a za výkon 413 cm obsadila dvanácté místo.

Vše si ale vynahradila ve smíšené štafetě na 8x200 metrů, ve které startovali vždy čtyři hoši a čtyři děvčata. Olomoucký kraj v ní byl dokonce nejrychlejší, byť jen o 2 setiny sekundy. Časem 3:46,55 minut těsně ve finiši porazil kraj Moravskoslezský.

Běžela se také štafeta na 4x60 metrů, ve které nastoupil Matěj Vojáček. Kvarteto Olomouckého kraje zaběhlo čas 31,75 s a obsadilo třetí místo.


Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.