Na MČR mládeže se představí kvarteto přerovských atletů

Výjimku ze zákazu pořádání hromadných akcí se Českému atletickému svazu podařilo získat také pro Halové MČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. To se uskuteční v sobotu 6. a neděli 7. března v Ostravě. Je to jediná halová soutěž určená pouze pro mládež, která se v letošní sezóně uskuteční. Už v průběhu sezóny sice mohla mládež startovat na jiných povolených mítincích, vždy ale soupeřila s dospělými.

Ani jeden z přerovských reprezentantů se však těchto závodů nezúčastnil a bude se tak jednat o jejich první letošní start. Velkou otázkou tak je, co mohou od svých výkonů očekávat a na co budou stačit, na druhou stranu i pro většinu jejich soupeřů se bude jednat o jediný start v této sezóně.

Hned trojí zastoupení budeme mít v závodě na 60 m překážek. V sobotu v 10:15 se představí juniorky Gabriela Patalová a Tereza Válková. O třicet minut později zaklekne do startovních bloků také junior Jonáš Kolomazník. Nejlepší osmička závodníků v každé kategorii postoupí do finále, které se bude konat 2 hodiny po čase rozběhu.

V samotném úvodu šampionátu v 10:00 zahájí soutěž trojskokanky spolu s naší dorostenkou Hanou Dohnalovou. Naději na druhý start má i ve skoku vysokém, kde byla vybrána jako třetí náhradnice (sobota 15:00).

V neděli bude mistrovství pokračovat neméně nabitým programem, v našem dresu se ale představí už jen Gabriela Patalová. Čekat ji bude soutěž dálkařek od 11:45 hodin.

Držet pěsti našim atletům můžete také u živého přenosu, který by měl běžet po oba dny na facebookové stránce Jsem atlet.


Propozice závodu

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.