Mladší žactvo zahájilo sezónu, blýskli se Adam Kolář a Šimon Bajcar

První halové závody absolvovalo mladší žactvo v pátek 14. ledna v Olomouci. Pro velkou část naší výpravy se jednalo o premiéru v této kategorii, přesto se někteří neztratili a předvedli pěkné výkony. Zazářil Adam Kolář, který bral druhé místo ve vrhu koulí za výkon 8,78 m. Vynikal také mezi sprintery, na hladké šedesátce obsadil šesté místo (8,67 s).

Na překážkách se prosadil Šimon Bajcar, když ve finále doběhl čtvrtý (11,53 s). Zadařilo se mu také ve skoku do dálky a za 416 cm bral desáté místo. Sekundoval mu Kolář, který se přiblížil na dohled čtyřmetrové hranici (392 cm / 14. místo).

Úspěšný debut mezi mladšími žáky zaznamenali Jakub Sikora a Jakub Knap. Sikora postoupil do překážkářského finále a v něm svůj výkon ještě vylepšil, pěkným výkonem 12,52 s obsadil sedmé místo. K tomu přidal hladkou šedesátku za 9,83 s a skok do dálky 364 cm. Knap zaběhl 60 m za 9,65 s.

Z děvčat dosáhly nejvyššího umístění Kateřina Běhalová ve vrhu koulí (6,82 m) a Lucie Maňáková v běhu na 800 m (3:04,03 min), když obě braly sedmé místo. Slušnou osmistovku zaběhla také Marie Škrášková (3:07,27 min) a umístila se na desáté pozici.

Nejrychlejší byla z našich děvčat ve sprintu Lenka Rudolfová (9,29 s / 22. místo). Mezi dvanáctku finalistek překážek se probojovala Aneta Školová. Ve finále svůj rozběhový čas dokázala vylepšit a brala 11. místo (12,76 s). Ve skoku dalekém se nejvíce dařilo Rudolfové (383 cm) a Maňákové (370 cm).

Žádné zastoupení jsme neměli ve skoku vysokém, běhu na 800 metrů žáků a ve finále na 60 m žákyň.

Startovali také žákyně Lucie Burdíková, Adéla Krejčířová, Denisa Kubíčková, Kateřina Novotná, Růžena Sedláčková, Terezie Ševčáková a Izabela Zapletalová a žáci Lukáš Kocián, Jakub Kovář, Martin Lavička, Jiří Motloch, Jiří Stiskálek a Petr Vaculík.

Další závody mladšího žactva se konají v sobotu 29. ledna v Ostravě - Krajský přebor žactva Olomouckého a Zlínského kraje.

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.