Tereza Válková zahájila sezónu skvělým výkonem na překážkách

První test formy po podzimní přípravě absolvovalo starší žactvo a mládež minulý týden v Olomouci. Výborný vstup do sezóny měla Tereza Válková. Prvním rokem juniorka v rozběhu prolétla trať 60 metrů s překážkami za 9,08 s a zařadila se na druhé místo přerovských historických tabulek. Osobním maximem druhé z našich rychlonohých juniorek Gabriely Patalové je 9,14 s. Čeká nás tak napínavý souboj o prolomení hranice 9 vteřin a snad i o překonání rekordu Heleny Tomkové. Ta jej drží už od roku 2010 výkonem 8,83 s.

Válková v závodě obsadila druhé místo, když nestačila pouze na Janu Poláškovou z Uherského Hradiště.

Vyrovnanou sérii měla ve vrhu koulí dorostenka Silvie Beňová. Nejvíce zapsala 10,38 m a brala čtvrté místo. Těsné souboje sváděli dorostenci Matěj Pěček a David Hastík. Dvě interní vítězství v tomto minisouboji si zapsal nakonec Pěček. Hladkou šedesátku zaběhl za 7,70 s a tu s překážkami za 9,98 s. Ve finále si maličko pohoršil a za výkon 10,07 s bral třetí místo. Hastík zvládl překážkový závod za 10,23 s a hladkou šedesátku za 7,78 s. Pěček se navíc představil v kouli, kde zaznamenal vrh dlouhý 8,24 m (3. místo).

Stejnou trojkombinaci disciplín zvolil také junior Mikuláš Trojek. Druhý nejrychlejší byl nad překážkami (9,37 s) a přidal dvě třetí místa - na hladké šedesátce za 7,47 s a ve vrhu koulí za 10,60 m.

Na Zahajovacích závodech staršího žactva byli vidět především naši chlapci. Do překážkářského finále proklouzli Antonín Kříž i Jan Knap. Kříž zazářil v rozběhu, když zaběhl třetí nejlepší výkon z celého startovního pole a při prvním startu mezi staršími žáky zapsal čas 10,15 s. Ve finále už se mu tolik nedařilo, pohoršil si o vteřinu a půl. To Knap to měl přesně naopak - rozběhovým časem těsně nad 11 sekund se dostal do finále B, v němž se dokázal zlepšit na slušných 10,88 s.

Na hladké šedesátce byl z našich žáků nejrychlejší Jonatan Kouba (8,31 s) a postup do finále mu utekl jen o 7 setinek. O pouhou jednu setinu za ním zaostal Lukáš Rybníček. Kouba si malé oddílové prvenství připsal také ve vrhu koulí. Za výkon 9,89 m obsadil v soutěži sedmé místo. V jiných disciplínách neměl náš oddíl zastoupení.

Z děvčat se nejvíce dařilo Adéle Školové, která vybojovala páté místo v dálce výkonem 478 cm. V kouli brala sedmé místo Anna Odstrčilová (7,38 m) a těsně uniklo finále Tereze Tiché (7,00 m / 9. místo).

Dvanácté místo ve finále na 60 metrů obsadila Tereza Skřečková (8,87 s). V rozběhu byla ještě o 14 setin rychlejší. Ukázala se také mezi výškařkami, nejvíce zvládla překonat 130 cm.

Nad překážkami byla z našich žaček nejrychlejší Julia Kuklová, finále jí však těsně uniklo a za 11,67 s brala třinácté místo. Žádné zastoupení jsme neměli v běhu na 800 metrů, a to ani mezi dívkami, ani mezi chlapci.

Startovali také Jakub Jakoubek, Jana Havránková, Kateřina Karlíková, Julie Vinklárková a Viktorie Zapletalová.

Další závody jsou na programu už o tomto víkendu. V sobotu se v Ostravě koná KP Olomouckého kraje mladšího a staršího žactva, v neděli pak stejným závodem navážou v Olomouci dorost, junioři a dospělí.

Kompletní výsledky:
starší žactvo
mládež

 

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.