Mladší žactvo přivezlo z Ostravy osobáky, nejvíce se dařilo Bajcarovi

První únorový víkend patřil Mistrovství Moravy a Slezska. Postupně se od pátku do neděle v ostravské atletické hale vystřídaly všechny kategorie od mladšího žactva až po dospělé. V pátek o pololetních prázdninách závodilo mladší žactvo. Pro všechny z nich to bylo první halové Mistrovství Moravy a Slezska - v loňském roce se kvůli epidemiologickým opatřením tato akce nekonala, a tak si premiéru letos odbyly jak ročníky 2009 tak i 2010, které se teprve rozkoukávají po přechodu z přípravky.

Největším úspěchem je už jen se na samotnou akci nominovat. V každé disciplíně je omezený počet míst a o tom, kdo bude startovat, rozhodují výkony v dosavadním průběhu sezóny. Pro většinu atletů je Mistrovství Moravy a Slezska největší akcí, na které si zazávodí. Jen zlomek z nich má natolik kvalitní výkonnost, že se (časem) podívá i na Mistrovství ČR.

Odměnou pak kromě nominace je možnost si zazávodit ve velké konkurenci a na vlastní oči vidět, jak běhají, skáčou nebo házejí ti ještě lepší atleti a kam je možné se pravidelným tréninkem dále posouvat. O kvalitě závodů a odhodlanosti našich atletů svědčí celá řada osobních rekordů. Vždyť nikdo z naší výpravy neodjel domů aspoň bez jednoho osobáku!

Sára Nováková dobíhá do cíle závodu na 300 metrů (Zdroj: AK Šternberk)

O nejlepší umístění naší výpravy se postaral Šimon Bajcar. Ve finále běhu na 60 m překážek si vylepšil osobní rekord a vybojoval krásné páté místo (11,15 s). Osobní maximum si zlepšil také na 150 metrů (22,66 s) a byl 18. nejlepší. V dálce tentokrát marně atakoval hranici 4 metrů, jeho nejdelší skok měřil 383 cm (27. místo).

Velmi dobrý výkon na překážkách předvedl také Jakub Knap. Finále mu sice u kousek uteklo, i tak ale mohl být spokojený s osobním rekordem a desátou příčkou (11,47 s). Navíc si i on zaběhl osobáček na trati 150 m (23,10 s / 22. místo).

Z děvčat se bohužel žádná neprobojovala do první desítky. Nejlepším umístěním bylo devatenácté místo Kateřiny Běhalové ve vrhu koulí za výkon 6,70 m. Druhou desítku překážkářek uzavřela Aneta Školová (12,28 s) a radost si udělala osobákem na třístovce. Její čas 50,80 s stačil na 24. místo.

Padlo však mnoho dalších osobáků. V obou svých disciplínách si rekord vylepšili Lukáš Kocián i Jakub Navrátil, z děvčat byly podobně úspěšné Anna Hrazdirová, Denisa Kubíčková, Sára Nováková, Terezie Ševčáková a Sofie Zedková.

Na MMaS se podařilo nominovat i dalším přerovským závodníkům, ne všichni ale nakonec odcestovali - chyběli například Adam Kolář, Vojtěch Kříž, Lucie Maňáková či Lenka Rudolfová. Všichni čtyři by určitě svými výkony výrazně promluvili do výsledků.

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.