MMaS staršího žactva: tři umístění v první desítce

Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva bylo v Ostravě na programu v sobotu 5. února. Na startu nechybělo ani 9 přerovských závodníků. Do finálové osmičky se mezi překážkáři probojoval Filip Gall a zajistil tak naší výpravě nejlepší umístění. V rozběhu si zlepšil osobní rekord na 10,07 s a i když si ve finále pohoršil na 10,53 s, bral osmé místo.

Bohužel o jednu jedinou setinu unikla finálová účast Janu Knapovi, který se zařadil za Galla na devátou pozici. Radovat se mohl alespoň z vylepšeného osobního rekordu (10,08 s). Ze silného přerovského překážkářského tria tentokrát chyběl na startu Antonín Kříž. Oba hoši si vylepšili osobáky také na trati 150 metrů a Knap i na hladké šedesátce.

Další osobní maximum přidal Lukáš Rybníček na třístovce. Výborný čas 47,78 s mu vynesl deváté místo. Na poloviční trati byl dvacátý (19,46 s) a zároveň nejrychlejší z našich žáků.

Z děvčat mohla na pěkné umístění pomýšlet Ema Kroupová ve výšce - vždyť o týden dříve ve stejném sektoru skočila skvělých 147 cm! Tentokrát se jí bohužel nedařilo a neuspěla hned na základní výšce 132 cm. Ve vyrovnané soutěži dálkařek předvedla pěkných 442 cm (22. místo).

Osobní rekord si na pěkných 10,15 s zlepšila Tereza Skřečková nad překážkami (15. místo). Do dálky skočila 449 cm a brala 19. pozici.

Na závodech se představily také Julie Hrabovská, Kateřina Karlíková, Adéla Školová a Viktorie Zapletalová.

Adéla Školová v závodě na 150 metrů osadila 36. místo v čase 21,85 s. (Zdroj: AK Šternberk)

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.