Jonáš Kolomazník se stal Mistrem Moravy a Slezska!

Víkendovou sérii MMaS uzavřel v neděli dorost, junioři a dospělí. Pro náš oddíl se jednalo o nejúspěšnější den. Junior Jonáš Kolomazník se blýskl na překážkách, když útočil na vlastní přerovské maximum. To mu sice o pár setin odolalo, ale i tak mohl slavit mistrovský titul ve výborném čase 7,99 s. V závodě s přehledem zvítězil.

Na druhé medailové umístění měl zálusk ve vrhu koulí, ze soutěže ale po druhém pokusu musel odstoupit. "Kouli jsem šupl od pasu a šel se rozcvičit na finále překážek. Chtěl jsem běžet rychle, což se úplně nepovedlo," zhodnotil Kolomazník své výkony. V kouli zapsal nejlépe 14,54 m, což stačilo na páté místo.

Bramborovou medaili vybojovala na překážkách juniorka Tereza Válková. Z rozběhu postoupila třetím časem (9,02 s) a také ve finále usilovala o medaili, bohužel ji však letos už potřetí těsně porazila Jana Polášková z Uherského Hradiště. Válková si oproti rozběhu pohoršila o 4 setiny a brala čtvrté místo. Startovala také na hladké šedesátce, kde za výkon 8,35 s obsadila 12. pozici.

Rovněž na čtvrté příčce se umístila druhá z juniorek Gabriela Patalová. Také ona se musela sklonit před stejnou soupeřkou - od bronzu ji dělily dva centimetry (535 cm). Představila se také na trati 60 m př. - za výkon 9,89 s brala 14. místo.

Desátá doběhla v osobním rekordu Veronika Klapilová v závodě na 3000 metrů žen. Patnáct kol obkroužila za 14:26,62 min. Jednalo se o její první start po zdravotní pauze, naposledy závodila loni v srpnu.

Osobní rekord si vylepšil v závodě na 60 m př. dorostenců Matěj Pěček. Za výkon 9,49 s bral třinácté místo. Od dvě příčky hůře se umístil na hladké šedesátce (7,62 s).

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.