Hořkosladké MČR mládeže - pěkné výkony a smůla v jednom

Mistrovství ČR dorostů a juniorů bylo na programu v sobotu 19. a neděli 20. února v ostravské atletické hale. Barvy SK Přerov zde hájili tři mladí atleti - junior Jonáš Kolomazník a juniorky Gabriela Patalová a Tereza Válková. Díky svým letošním výkonům patřili ke kandidátům finále i medailí.

Skvěle zahájil šampionát Jonáš Kolomazník. V rozběhu na 60 m př. si počínal naprosto suverénně a do finále šel z prvního místa v rozběhu a druhého celkově. Od osobního rekordu zůstal o 2 setiny (7,94 s). Velkou smůlu si vybral ve finále, kde zakopl hned na první překážce a závod nedokončil. Kolomazník přitom patřil ke kandidátům na medaile, i po MČR stále drží třetí místo v letošních republikových tabulkách.

Chuť si bohužel nespravil ani ve vrhu koulí, do kterého vstupoval s osobním rekordem z letošního ledna 15,10 m. Po dvou nezdařených pokusech předvedl jediný měřený vrh, výkon 13,69 m ale stačil pouze na 11. místo. Na postup do finále bylo potřeba 14,96 m.

Úspěšné překážkářské vystoupení předvedla Tereza Válková. Už v rozběhu zaútočila na přerovský rekord Heleny Tomkové a jen těsně za ním zaostala, když jí chyběly pouhé 4 setiny k jeho překonání! Ze svého osobáku 8,97 s dokázala ubrat 13 setin a s přehledem se kvalifikovala do finále výborným časem 8,86 s. Svůj výkon dokázala ve finále takřka zopakovat a za 8,89 s brala šesté místo. Velké naděje jí dává další sezóna, kdy stále bude závodit v kategorii juniorek.

Naopak Gabriela Patalová bude v další halové sezóně startovat už mezi ženami. Přestože v obou disciplínách podala skvělé výkony a vylepšila si osobní rekordy, brány finále pro ni zůstaly zavřené. Skvěle zaběhla hladkou šedesátku - poprvé v životě prolomila hranici 8 sekund a časem 7,88 s vylepšila i své vlastní přerovské maximum! Od postupu do finále ji dělily pouhé tisíciny sekundy - osmá postupující Eliška Červená zaběhla rovněž čas 7,88 s.

Dařilo se jí také v běhu na 60 m překážek, ve kterém si rovněž vylepšila osobák na 9,02 s. Také v této disciplíně bere celkové deváté místo - od postupu ji dělily 3 setiny sekundy.

Na videozáznamy z celého průběhu šampionátu se můžete podívat na facebookové stránce Jsem Atlet.

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.