Sezóna zahájena, 1. jarní házení a běhání bylo plné osobáků

Přerovská sezóna na dráze byla zahájena v úterý 12. dubna prvním mítinkem ze série Jarního házení, skákání a běhání. Tentokrát se sice neskákalo, ale co nebylo, může příště být. Závod v běhu na 500 metrů měl jediného účastníka, a to juniora Jáchyma Koubu. Ale jak praví klasik i Jáchym, aspoň mám zápis do tabulek“. A zápis to byl úspěšný, v sólozávodě se dostal na osmé místo historických tabulek Přerova juniorů (1:15,70 min).

O poznání nabitější byly vrhačské závody. Kromě staršího žactva se představili i ostřílení přerovští vrhači.

Dorostenka Silvie Beňová zahájila sezónu výkonem 9,96 m v kouli. Její osobní rekord je 10,25 m z loňského roku. Na 8,64 m se zlepšila druhá z dorostenek Barbora Železná. Mezi žákyněmi byla nejlepší Anna Odstrčilová (7,20 m), osobní maxima si však vylepšily i další účastnice.

Osobní statistiky přepisovali také další vrhači z mužských kategorií - junior Mikuláš Trojek (9,97 m) a také talentovaní starší žáci Jonatan Kouba (9,78 m) a Lukáš Rybníček (8,85 m).

Pěkné výkony byly k vidění i v hodu oštěpem. Absolutně nejdále z přerovských závodníků hodil Václav Klvaňa ml. (46,27 m), umí však i přes 50 metrů, tak snad to vyjde příště. Osobní rekordy ale padaly i v této disciplíně - zlepšili se například Trojek (34,74 m), Kouba (35,64 m) nebo Rybníček (32,81 m). Hranici třiceti metrů překonala ještě Beňová (30,29 m).

Dvě přerovská maxima v kategorii W75 zapsala Vlasta Karásková - oštěpem hodila 18,26 m a diskem 18,68 m.

Kompletní výsledky zde

Druhé jarní házení, skákání a běhání se bude konat ve středu 4. května. Kromě koule, disku a oštěpu by měl být na programu také trojskok a běh na 1 míli. Startovat mohou všechny kategorie od mladšího žactva až po veterány. Propozice najdete zde.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.