Krásné počasí přilákalo na Velikonoční víceboje pět desítek rodin

Na čtvrtek 14. dubna jsme naplánovali Velikonoční víceboje přípravek aneb závod dvojic dítě+rodič v nejrůznějších disciplínách. Všichni závodili v šestiboji složeném z disciplín vrhačských, skokanských i běžeckých. Vyšlo nám krásné slunečné počasí, které podpořilo dobré výkony nejen našich mladých sportovců, ale i jejich rodičů. Celkem do závodu nastoupilo 52 dvojic!

Formou sportovního odpoledne, kdy nebyl pevně daný čas disciplín ani jejich pořadí, si všechny dvojice postupně prošly všechna stanoviště. S trochou nadsázky lze říct, že to byl i takový nábor rodičů do oddílu - k vidění byly i opravdu pěkné výkony. Tento závod se navíc započítával do Celoročního poháru přípravek, takže rozhodně bylo o co bojovat.

Body byly počítány jako výkon v procentech pro danou kategorii. Jinými slovy nejlepší v každé kategorii dostal 100 bodů, nejhorší 0 bodů a ti ostatní něco mezi podle hodnoty svého výkonu. Výsledky jsou tedy srovnatelné napříč všemi kategoriemi.

Všichni soutěžili v hodu medicinbalem, a to jak autově, tak vzad (děti házely medicinbalem o hmotnosti 1 kg, maminky 2 kg a tatínci 3 kg), dále ve skoku z místa, slepičích poskocích na žebříčku (levá-levá-pravá-pravá-levá-levá-....), opičí dráze a pak také ve společné štafetě na 2x40 metrů. Disciplíny byly vybrány s ohledem na letošní novinky v krajské soutěži družstev, aby si je děti mohly vyzkoušet. Ty ostatní, které tentokrát zařazené nebyly, vyzkoušíme během tréninků.

Absolutně nejlepší závodnicí dne se stala Adéla Vlachová s 484,1 bodem (závodní přípravka). Zaujala především svým výkonem na žebříčku (8,02 s), rychlejší než ona byl pouze p. Vodička (7,80 s). Blýskla se také v hodu medicinbalem - výkon vzad 11,40 m byl mezi dětmi nejlepší. Autovým způsobem hodila 7,30 m a překonat ji dokázal pouze stejně starý Jakub Cieslar (8,90 m). Ten se stal i vítězem své kategorie a stejně jako Vlachová, také on byl velmi rychlý na žebříčku (8,25 s).

Na překážkové dráze byl z dětí nejrychlejší Jakub Červený (10,70 s). Ve skoku z místa jsme se bohužel nedočkali žádného dvoumetrového skoku - nejblíže byl Jonáš Závrbský (194 cm).

Co do absolutních čísel jsou celkem pochopitelně nejlepší výkony k vidění u nejstarších dětí. Ale ani ty mladší se nenechaly zahanbit. Naprosto suverénně si počínala v kategorii minipřípravek Laura Hudečková (407,6 b). Kromě štafety sice žádnou z disciplín nevyhrála, předváděla ale velmi vyrovnané výkony v každé z nich, což ji nakonec vyšvihlo na první místo. Nejlépe se jí vydařila překážková dráha (13,10 s).

Mezi hochy minipřípravkáři to byl těsný souboj - na vítězství nakonec dosáhl František Urbášek (347,8 b) před Vojtěchem Tománkem (336,0 b). Urbáškovi se výtečně povedl zejména žabřík (9,02 s) a překážková dráha (13,20 s).

Kategorie atletické školky se stala jasnou záležitostí Sofie Skácelové mezi děvčaty (467,2 b) a Filipa Hrbáčka mezi chlapci (419,8 b). Oběma se dařilo zejména v hodu medicinbalem.

Mezi maminkami byla nejlepší pí. Červená s 478,7 body (maximum u rodičů bylo 500) s malým náskokem před pí. Urbáškovou (447,2 b). V kategorii tatínků zvítězil p. Vodička (442,1 b) před p. Chalupeckým (432,3 b). Podrobné výsledky z jednotlivých disciplín nejen rodičů, ale i dětí, najdete zde.

Bodové výkony dětí a rodičů se sčitaly a určily konečné pořadí v jednotlivých dětských kategoriích. Na těchto závodech však nešlo jen o výkony, ale hlavně o společné zážitky a radost z pohybu. Se sladkou velikonoční odměnou za účast v závodě nakonec odešel každý ze závodníků a prázdniny mohly naplno vypuknout.

Výsledky-dvojice zde (hlavní hodnocení, započítané do CPP)
Výsledky-jednotlivci zde
Fotogalerie zde

Průběžné pořadí Celoročního poháru zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.