Michaela Brtníčková vybojovala na MČR v Otrokovicích stříbro!

Mistrovství ČR mužů, žen, juniorů a juniorek v běhu na 10000 metrů na dráze hostily v sobotu 23. dubna Otrokovice. Tento den se stal zatím nejúspěšnějším dnem v atletické kariéře přerovské juniorky Michaely Brtníčkové, která dokázala vybojovat stříbrnou medaili! Navíc v hodnotném výkonu 38:49,19 min, kterým vylepšila přerovské rekordy v kategoriích juniorek, žen do 22 let i žen.

Foto: ČAS - Tomáš Edlman

Ještě 1600 metrů před cílem přitom o medailistkách nebylo vůbec jasno, první trojice se pohybovala vepředu stále pospolu. Poté si ale budoucí vítězka Natálie Furchová (AK Olymp Brno) začala budovat mírný náskok, který postupně přerostl do konečných 21 sekund. Přerovská Brtníčková se až do zvonění do posledního kola držela bok po boku s Eliškou Hostkovou (TJ Sušice). V posledním kole ale zabrala a Hostkové nadělila 16 vteřin. Svěřenkyně trenéra Pavla Zamce se atletice věnuje teprve 10 měsíců, předtím závodila v cyklistice.

V kategorii mužů se představil Václav Vandrovec. Na základě nominačního výkonu startoval v B běhu, ve kterém nakonec zvítězil. Přitom ale v průběhu celého závodu ztrácel na průběžně vedoucího Adama Szymanika (Atletika Havířov 1965) okolo 10 s, čtyři kola před cílem dokonce 13 s. Do závěrečného kola vbíhal s mankem 8 vteřin, Szymanika ale v posledních 400 metrech doslova převálcoval - chybějících 8 sekund nejenže dotáhl, ale přidal dalších 5 vteřin k dobru. Cílem proběhl v čase 32:19,68 min a vylepšil tak přerovský rekord mezi muži do 22 let. Na ten absolutní mu chybí ubrat ještě 55 sekund.

Foto: ČAS - Tomáš Edlman

Díky svému výkonu dokázal překonat tři muže z A běhu a vyhoupl se na celkové 16. místo. Po škrtnutí 4 slovenských běžců, kteří se umístili před ním, by mu měla patřit 12. pozice na MČR.

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.