Jakubíček i Kašpařík si doběhli pro medailové úspěchy

Přerovský atlet Jan Jakubíček momentálně žije v Mexiku a kromě cestovatelských zážitků do rubriky Dres na cestách přidal i první běžecký úspěch. V závodu na přibližně 5 km v Playa del Carmen obsadil krásné druhé místo za čas 19:39 min. Běželo se brzy ráno v karibském parnu a organizace trochu vázla.

Nejprve totiž startovali běžci na trase 10 km a asi minutu po nich odstartoval závod na 5 km. Všichni pětkaři tedy museli nejprve předběhnout pomalejší běžce na desítce. Pořadatelé si ani příliš nelámali hlavu s uzavřením ulice, kudy se běželo, a diváci nebo psi se pletli běžcům pod nohy. Výsledky zde.

Nelenil ani Tomáš Kašpařík, v uplynulých dvou týdnech si na své konto připsal další tři starty a tři medaile. Nejprve doběhl třetí v kat. B v Běhu na Krásném a celkově byl devátý. Jednalo se tradičně o kopcovitou trať s vrcholem asi na čtvrtém kilometru. Celková délka byla 9 370 m a převýšení 310 m. Zajímavostí je, že letos zaběhl prakticky identický čas jako při svém posledním startu v roce 2017 - tehdy běžel za 40:16 min, letos o dvě sekundy pomaleji.

Rovněž třetí místo vybojoval na Májovém běhu okolo Nezmaru. Rychlá a rovinatá trať o celkové délce 11 km mu zabrala 43:11 min. V celkovém pořadí si polepšil na šestou pozici. Do třetice startoval na Běhu Markovicou v Kolšově. Výsledkově mu tento závod sedl nejlépe, celkově proběhl cílem jako pátý a v kat. B byl druhý. Trasa měřila 8250 m (37:45 min).

Kompletní výsledky v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.