MMaS staršího žactva tentokrát bez medaile, ale se třemi rekordy

Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva hostila v sobotu Ostrava. Naši závodníci se ukázali ve výborné formě - překonány byly tři přerovské rekordy a 11 z celkových 16 startů našich závodníků bylo proměněno v osobní rekord! Nezastavilo je ani počasí, které naopak úplně ideální nebylo.

Ve vynikající formě je v letošní sezóně Tereza Tichá, která znovu ukrojila z vlastního přerovského maxima v běhu na 300 metrů. Svůj čas stlačila už na 42,87 s a v závodě obsadila nepopulární čtvrté místo, když jí na medaili chybělo 31 setin.

Hned dva přerovské rekordy si na své konto připsala čtveřice Jan Knap, Jonatan Kouba, Antonín Kříž a Lukáš Rybníček. Veliké zlepšení předvedli v běhu na 4x60 metrů, kde svůj osobní rekord dokázali vylepšit o těžko uvěřitelných 88 setin! Časem 30,40 s vylepšili stávající přerovské maximum, které bylo v posledních dvou letech v držení kvarteta Samuel Punge, Lukáš Kopec, Vojtěch Karlík a David Hastík. V závodě brali za tento výkon sedmé místo.

Zlepšit své vlastní několik dní staré přerovské maximum dokázali také v běhu na 4x300 m. Ve finiši bohužel podlehli porubským atletům a obsadili čtvrté místo (2:48,59 min).

Vysoko se v individuálním běhu na 300 metrů umístil Jonatan Kouba, který má letos obrovskou formu. Za osobní maximum 40,83 s bral šesté místo. Lukáš Rybníček obsadil v téže disciplíně desátou pozici (41,53 s / OR).

Do první desítky se probojovala také Ema Kroupová ve vrhu koulí. Výkonem 9,06 m obsadila deváté místo, od postupu do finálové osmičky ji přitom dělilo pouze 6 cm.

Pěkně se za sebou seřadili žáci v běhu na 100 m překážek. V osobním rekordu byl devátý Antonín Kříž (16,57 s) a desátý rovněž v osobním maximu Filip Gall (16,64 s). Jedenácté místo bral Jan Knap (16,83 s).

Osobáky si zlepšili naši závodníci také na dvojnásobné trati. Gall doběhl dvanáctý (33,04 s) a Viktorii Zapletalovou posunulo vítězství v rozběhu na 15. pozici (34,49 s).

Děvčata běžela na rozdíl od hochů pouze krátkou štafetu a výkon 32,97 s jim vynesl deváté místo. Běžely Tereza Skřečková, Ema Kroupová, Tereza Tichá a Adéla Školová. Poslední umístění v top 10 přidal Adam Beránek na trati 3000 metrů, když doběhl osmý (13:10,70 min / OR).

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.