Tereza Válková má stříbro z MČR!

Jako velmi povedené bude hodnotit letošní MČR juniorka Tereza Válková. Před šampionátem měla osobní rekord na 100 m př. 14,68 s a v národních tabulkách byla jedenáctá. Už v rozběhu se ale dokázala významně zlepšit - vytáhla se za Ester Bendovou a do finále postoupila z druhého místa časem 14,31 s!

Podobný scénář se opakoval také ve finále. Zatímco Bendová byla naprosto suverénní a v rozběhu i finále vylepšila rekord mítinku až na 13,47 s, ostatní soupeřky zůstaly výrazně za ní. Pro stříbro si nakonec s časovým polštářem z obou stran doběhla přerovská Válková, a to v dalším vylepšeném osobáku 14,14 s.

I přesto, že se jedná o velice kvalitní výkon, k přerovskému rekordu má Válková stále daleko. Ten je totiž v držení Heleny Tomkové - v roce 2010 zaběhla v Táboře čas 13,58 s. Usilovat o jeho pokoření ale může Válková ještě celou další sezónu, kdy stále bude v kategorii juniorek.

Ve finále ji navíc podpořila Gabriela Patalová, která do něj pronikla trošku se štěstím, když jedna ze soupeřek v rozběhu v závěru upadla, což Patalovou posunulo na druhou, přímo postupovou pozici. Běžela navíc v osobním maximu 14,73 s. Ještě před finále si střihla rozběh hladké stovky, na které však měla k postupu daleko. Za 12,65 s brala devatenácté místo.

Do finále překážek pak přicházela už lehce unavená a neběželo se jí příliš dobře. Na osmé překážce pak přišlo zaváhání, závod však Patalová dokončila a nezávisle na čase jí patří pro letošek 8. místo v ČR. 

Třetím přerovským reprezentantem byl junior Jonáš Kolomazník. Ten nepřijel do Ostravy v ideální formě, týden po zranění stehna nebyla noha ještě zcela v pořádku, přesto se rozhodl nastoupit a zkusit, kam až jej to pustí. Rozběh byl napínavý, hned čtyři závodníci proťali cílovou pásku současně a čekalo se na rozhodnutí cílové kamery. Nakonec se čtveřice vměstnala do 4 setinek. Nejrychlejší z nich byl právě náš závodník, časem 14,16 s postoupil do finále z celkově pátého místa.

Ve finále bojoval Kolomazník jako lev, na deváté překážce ale zakopl a závěr už lehce vypustil. Stejně jako Patalové i mu patří osmá pozice (14,39 s), vzhledem k letošním výkonům ale určitě pomýšlel na lepší čas i umístění.

Chuť si spravil nadcházející den v disku, každým pokusem se zlepšoval až na konečných 45,24 m z poslední série. V soutěži obsadil páté místo, což je o jednu pozici lepší než jeho aktuální tabulkové postavení podle nejlepších výkonů. Hod z letošního MČR se řadí mezi Kolomazníkovy nejdelší hody kariéry.

 

Kompletní výsledky

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.