MČR U22: Čtyři finálová umístění pro SK Přerov!

Vrcholem domácí sezóny pro atlety do 22 let bylo o tomto víkendu Mistrovství ČR v Brně. Na startu nechyběli ani 4 přerovští zástupci, kteří se rozhodně neztratili a předváděli kvalitní výkony. Po medaili sahal Jonáš Kolomazník v běhu na 110 m překážek, nakonec mu k ní ale chybělo 7 setin sekundy.

Že má formu, předvedl už v rozběhu, když si osobák vylepšil na 14,65 s a do finále postoupil ze třetího místa. Nadějně měl rozběhnutý také finálový závod, i když měl lehký kontakt s prvními dvěma překážkami, držel průběžné třetí místo. Bohužel jej ale zbrzdila sedmá překážka, o kterou zakopl a propadl se pořadím. Čas a umístění zachraňoval ještě v cíli mohutným předklonem. Nakonec bere páté místo za výkon 14,87 s.

Své tabulkové postavení vylepšil v podvečer v disku. Soutěž, která byla přerušená kvůli silnému dešti, nakonec přinesla Kolomazníkovi radost v podobě šestého místa. Dva kilogramy těžké náčiní poslal nejdále do vzdálenosti 42,37 m a za svým květnovým osobákem zaostal jen o necelého půl metru.

Za očekáváními zůstala Tereza Válková. Do závodu na 100 m př. nastupovala dokonce se čtvrtým nejlepším výkonem a patřila tak k favoritkám na medaile. Bohužel už rozběh jí příliš nevyšel, časem 14,29 s jen tak tak postoupila do finále z osmého místa. V něm se jede znovu od nuly, ale Válková toho nevyužila a výkonem 14,53 s nakonec bere osmé místo. Její letošní maximum je přitom 14,14 s z letošního MČR juniorek, kde brala stříbro.

V závěru sobotního programu nastoupili také dva naši vytrvalci. Nejdříve se běžel závod na 5000 metrů mužů, kde jsme měli své želízko v ohni Václava Vandrovce. Ten zpočátku diktoval tempo stíhací skupinky, ale v průběhu závodu se postupně propadal až na konečné deváté místo. Ani tentokrát mu bohužel nevyšel pokus o vylepšení svého osobáku nebo dokonce překonání 15 minutové hranice. Časomíra mu naměřila 15:21,13 min.

O poznání spokojenější bude Michaela Brtníčková. I ona se zpočátku závodu držela v popředí, pak jí ale soupeřky utekly a běžela většinu závodu osamocena. I přesto dokázala tempo udržet a cílem proběhla jako sedmá v novém osobním rekordu 17:55,81 min. Ten si vylepšila o více než půl minuty, což je po zdravotních patáliích určitě dobrým znamením směrem k dalším tréninkům a závodům!

Kompletní výsledky

Videozáznam - sobota
Videozáznam - neděle

Foto: ČAS - Martin Edlman

 

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.