Družstvo starších žáků je osmé nejlepší na Moravě a ve Slezsku!

Skvělé výkony letos předváděli starší žáci. V jarní části sezóny váleli ve všech kolech KP, když třikrát nestačili jen na AK Olomouc a dohromady nasbírali neuvěřitelných 694,5 bodu. Díky tomuto výsledku postoupili do semifinále MMaS a i tam začali skvěle - drželi průběžné druhé místo hned za hanáckými kolegy. Bohužel, počasí tehdy soutěž předčasně ukončilo, a tak se nemohli předvést všichni naši borci. Svou šanci ale dostali znovu všichni na MMaS, kam se hoši i tentokrát dokázali probojovat.

To se konalo za výrazně příznivějšího počasí v neděli 10. září ve Frýdku-Místku. Velký úspěch hoši slavili v závěrečné štafetě na 4x300 metrů, kterou suverénně vyhráli s náskokem více než 5 sekund na AK Olomouc. Časem 2:38,93 minut navíc kvarteto Jan Knap, Adam Kolář, Jonatan Kouba a Lukáš Rybníček znovu přepsalo přerovské tabulky starších žáků.

Bodově uspěla také štafeta B ve složení Jakub Jakoubek, Antonín Kříž, Jindřich Kundera a Jakub Kostka (2:52,97 min / 7. místo). Céčko, ve kterém běželi Michal Vančura, Šimon Bajcar, Jakub Navrátil a Adam Beránek, na body nedosáhlo, když doběhlo třinácté (3:12,41 min).

Individuálně na nejvyšší umístění dosáhl Jonatan Kouba v hodu oštěpem - za 44,31 m bral druhé místo. Ve vrhu koulí si o jedno místo pohoršil, ale za to se mohl radovat z osobního rekordu 12,30 m a z toho, že přehodil o dost vyšší a větší borce. :-)

Skvěle závodil také Adam Kolář. Ve finále běhu na 60 m si vylepšil osobák na 7,37 s a je už jen jednu desetinu od přerovského maxima! Na to, aby překonal legendárního Jaroslava Šmotka, má ještě celou příští sezónu. Ve Frýdku-Místku za tento výkon obsadil třetí místo. V běhu na 150 m pak doběhl čtvrtý (17,61 s).

Stejných umístění dosáhl Jan Knap mezi překážkáři. Lépe se mu vydařily krátké překážky, kde si navíc výkonem 14,40 s vylepšil osobák a bral třetí místo. O jednu pozici si pohoršil na 200 m př. (29,06 s).

Dokonce ve třech individuálních disciplínách bodoval Filip Gall. 4,5 bodu za dělené osmé místo získal v tyči (230 cm) a k tomu přidal dvě jedenáctá místa na překážkách - na 100 (16,31 s) i 200 m (31,51 s). A další body z překážek vybojoval Antonín Kříž - výrazněji se prosadil na stovce, za 15,81 s obsadil osmé místo. Na dvojnásobné trati si vylepšil osobák na 30,49 s a byl desátý.

Na nejdelších žákovských překážkách, tedy 1500 m př., uspěl Adam Beránek. Necelá 4 kola obkroužil za 6:02,26 min a bral sedmé místo. Desátou pozici mezi diskaři obsadil Lukáš Rybníček (28,54 m) a dvanáctým místem bodoval na 800 m ještě Jakub Navrátil (2:32,88 min).

Dohromady hoši nasbírali 104,5 bodu a obsadili osmé místo na MMaS družstev pro letošní rok. Na MČR družstev postoupilo pět nejlepších - Lokomotiva FOSFA Břeclav, AK Olomouc, TJ Sokol Opava, AC Moravská Slavia Brno a Atletika Holešov. Před našimi borci se na šestém a sedmém místě umístili ještě SSK Vítkovice a domácí TJ Slezan Frýdek-Místek. Gratulujeme k velkému úspěchu!

Kompletní výsledky
Videogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.