Mladší žákyně senzačně postupují na MMaS družstev!

Tak tohle jsme nečekali! Když mladší žákyně na jaře vybojovaly pohár za třetí místo na KP družstev a postoupily do semifinále MMaS, byl už tohle skvělý úspěch. Že ale v konkurenci dalších 9 týmů z Olomouckého a Moravskoslezského kraje dokáží vybojovat přesvědčivé čtvrté místo a postoupit až na MMaS, to už je více než za hranicí splněných přání. Navíc o postup dlouhou dobu bojovali také hoši, v závěrečných disciplínách ale už tolik bodů nesbírali a tak nakonec klesli na šesté, tedy první nepostupové místo. I tak to byla od hochů, kterým chyběly dvě velké opory Kubové Kovář a Sikora, dobrá práce!

Mladší žákyně nasbíraly 90 bodů a za sebou nechaly celky Opavy, Poruby, Třince, Hranic, Prostějova a Šumperka. Naopak pomyslné stupně vítězů obsadila družstva Olomouce, Kopřivnice a Vítkovic.

Vynikajících 26 bodů dokázaly vybojovat Růžena Sedláčková i Izabela Zapletalová. Sedláčkové se povedl zejména oštěp, ve kterém si vylepšila osobák na 24,95 m a zaslouženě zvítězila. Další z řady přímých soubojů na třístovce s oddílovou kolegyní Anetou Školovou pak proměnila ve třetí místo (47,07 s), když Školovou opět udolala až v závěrečných metrech. Ta brala za 47,36 s čtvrté místo.

Bohužel až v dalším běhu startovala Zapletalová, která se díky vítězství v rozběhu a výkonu 48,19 s zařadila na celkové páté místo. Rovněž pátá byla na poloviční trati (21,50 s) a dokonce třetí na 60 m př. (10,53 s).

V těsném doběhu osmistovky vybojovala třetí místo také Anna Hrazdirová, s časem 2:37,25 min ale příliš spokojená nebyla. Osmá doběhla Monika Šocová (2:42,47 min).

Páté místo obsadila v soutěži výškařek Sofie Zedková, od třetí pozice ji přitom dělil jen horší zápis. Nejvíce překonala 137 cm, o čtyři centimetry výše by znamenalo vyrovnání osobního rekordu a to tentokrát bylo nad její síly.

V kouli těsně utekla finálová osmička Kateřině Běhalové a za 8,06 m brala deváté místo. Hned příčku za ní obsadila Růžena Sedláčková (7,77 m). Dva body za osobní rekord na 150 m přidala ještě Aneta Školová (22,14 s).

Na body tentokrát nedosáhly Eva Beránková, Lucie Burdíková, Karolína Mazánová, Veronika Peichl, Eva Rákosová, Ester Tomišková ani Sofie Vodičková. Den před závodem se bohužel dokázala zranit Adéla Vlachová, která do Olomouce dorazila alespoň jako fanynka.

Mezi mladšími žáky se na body dostalo více našich hochů. Nejúspěšnějším z nich byl Max Rybníček se 17 body - skvěle zaběhl 800 metrů a za svým osobákem zaostal jen o vteřinu. Za 2:36,46 min bral druhé místo. Další body přidal za deváté místo v hodu míčkem (42,19 m) a jedenáctý byl v oštěpu (20,18 m / OR).

Překvapením dne byl hned v úvodu Matyas Šajban. Závodník, který si po atletické přípravce dal "pauzu" u veslařů, se znovu vrátil na ovál a po krátké přípravě dnes absolvoval své první závody mezi žáky. Do finále B šedesátky postoupil až ze šestého rozběhu výborným výkonem 8,56 s. Ve finále na svůj výkon navázal a za 8,64 s bral osmé místo. Ještě o jednu pozici se pak dokázal zlepšit na třístovce (48,15 s), kde svedl přímý souboj s dalším navrátiv se veslařem Matyášem Dvořákem (48,11 s / 6. místo).

Ještě rychleji běžel Tom Doležel, mimochodem také bývalý veslař, který doběhl pátý za 47,65 s. Jeden bod za dělené dvanácté místo přidal ještě Jakub Červený (51,14 s / OR).

Šestým místem ve skoku vysokém bodoval Vojtěch Kříž a ocitl se v podobné situaci jako Zedková mezi děvčaty. Překonaných 133 cm by klidně mohlo být (nebýt zápisu) čtvrté místo a o 4 cm více by znamenalo vyrovnání osobního maxima. Dva body za jedenácté místo se mu navíc podařilo urvat v běhu na 150 m (22,08 s). O jedinou setinu předčil v přímém souboji Jakuba Cieslara a ten bral dvanácté místo (22,09 s). Skvěle se mu povedla koule, postupně se zlepšil až na 8,71 m, což kromě osobáku znamenalo sedmé místo.

Osobní rekord 2:47,96 min přinesl body za deváté místo v běhu na 800 m Radovanu Kratochvílovi. Hned za ním doběhl další přerovský závodník David Koňařík (2:52,30 min). Na překážkách si pořadí prohodili, doběh byl však mnohem těsnější - osobák 11,94 s vynesl jeden bod za dvanácté místo Koňaříkovi, Kratochvíl byl o pouhou setinu pomalejší.

Na rozdíl od děvčat hoši skvěle zaběhli štafetu na 4x60 m. Kvarteto Jakub Cieslar, Jakub Červený, Tom Doležel a Radovan Kratochvíl doběhlo na nečekaném třetím místě (34,97 s). Na bodované příčky se z našich žáků nepodívali pouze Kryštof Mésl, Jiří Motloch a Rostislav Studený.

Všem gratulujeme k předvedeným výkonům a děvčatům budeme držet pěsti v sobotu 23. září ve Zlíně.

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.