Mladší žákyně končí na MMaS družstev desáté

Mladší žákyně nečekaně postuupily ze semifinále MMaS družstev až na samotné Mistrovství Moravy a Slezska, které se konalo tuto sobotu ve Zlíně. A tam kromě nepříjemného deštivého počasí okusily také tvrdou konkurenci. I přes dobré výkony se na body dostaly jen čtyři z nich a za nasbíraných 30 bodů obsadily desáté místo.

Nutno dodat, že žákyním chyběla jedna z opor Izabela Zapletalová, která bohužel onemocněla. Nejvíce bodů, prakticky polovinu, zajistila svému družstvu Růžena Sedláčková. Ta opět startovala ve své klasické trojkombinaci třístovky a obou hodů. Oštěp se jí tentokrát příliš nevydařil, v dešti a s mokrým vázáním se jí neházelo dobře a za 20,03 m brala jedenácté místo. Její ambice ale byly mnohem vyšší, pokud by navázala na svůj týden starý výkon 24,95 m, mohla pomýšlet na nejvyšší příčky.

Chuť si ale spravila v následujících disciplínách. Na třístovce brala za 47,22 s osmé místo a ještě o jednu pozici se polepšila v míčku, kde jí radost udělal především postup do finále (39,41 m).

Takticky skvěle zvládla závod na 1500 metrů Anna Hrazdirová. Od počátku se držela v závěsu na třetím, čtvrtém místě, a v tomto složení společně závodnice obkroužily tři kola. Závěrečný finiš si nechaly na dvoustovku, děvčata svedla tvrdý souboj, ve kterém se Hrazdirová postupně propracovávala vpřed, na vítězství by ale potřebovala pár metrů navíc. V těsném finiši vše rozhodovala až cílová kamera, první tři závodnice se vešly do 11 setin! Bohužel Hrazdirová brala třetí místo. Její čas 5:21,49 min je ale více než výborný, je to osobák o téměř 8 vteřin a navíc historicky druhý nejlepší čas Přerova! Osobní zlepšení navíc prokázala i na 60 m př., kde sice čas 11,88 s z pohledu bodů nic neřešil, ale určitě potěšil.

Osmé místo ve skoku vysokém obsadila Aneta Školová za 135 cm. Mohla být ale klidně i pátá, skoky o 4 cm výše nebyly vůbec beznadějné. Školová si tímto výkonem vyrovnala osobní rekord. A další osobák přidala na 150 metrů, bohužel body jí těsně unikly, když byla o 8 setin třináctá (21,83 s).

Kromě Školové bodovala ve výšce děleným jedenáctým místem ještě Sofie Zedková, která tentokrát skočila jen 130 cm. Těsně body utekly Monice Šocové na osmistovce (2:49,60 min) - dělilo ji od nich přesně 9 setin. Moc s tím ale udělat nemohla, dostala se totiž před ni závodnice z druhého rozběhu.

Přerovské mladší žákyně u sochy Emila Zátopka, horní řada zleva: Eva Rákosová, Karolína Mazánová, Růžena Sedláčková, Aneta Školová, Kateřina Běhalová, Veronika Peichl, Sofie Vodičková, Anna Hrazdirová a Ester Tomišková. Dolní řada zleva: Eva Beránková, Lucie Burdíková a Monika Šocová. Chybí Sofie Zedková.

Kompletní výsledky
Fotogalerie
Videogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.