Martin Kadala oddílovým přeborníkem v hodu kladivem

Oddílové přebory ve vrhačských disciplínách byly na programu v úterý 26. září. I vzhledem k blížícím se KP ve vícebojích všech kategorií se závodů zúčastnili i sportovci, kteří jinak vrhy pozorují spíše z povzdálí. Soutěž mužů zcela ovládl Martin Kadala, který získal celkem 5 virtuálních zlatých medailí - 4 za jednotlivé disciplíny a pátou navíc za vrhačský čtyřboj.

Stejnou bilanci měl také junior Jáchym Kouba. V prestižní soutěži v hodu kladivem se tito dva rvali doslova o každý centimetr, úspěšnější byl ale nakonec starší z nich. Výkonem 16,68 m Martin přehodil Jáchyma o 3 cm. V ostatních disciplínách měl ale Jáchym slušnou převahu, nejlépe se mu povedl oštěp (24,21 m).

V kategorii dorostenců se utkaly dvě vycházející vrhačské hvězdy. Samuel Punge zvládl ve vrhu koulí pěkných 11,37 m, v disku byl úspěšnější Matěj Pěček, který se zlepšil už na 31,95 m.

Soutěž žáků ovládl letošní osmý nejlepší oštěpař MČR Jonatan Kouba. Osobní rekordy si vylepšil v disku (33,96 m) a kladivu (25,82 m) a k tomu přidal ještě 11,63 m koulí a 46,79 m oštěpem. Na startu nechyběli ale ani další borci - Lukáš Rybníček, Jan Knap, Jakub Jakoubek, Antonín Kříž a Jindřich Kundera.

Mezi mladšími žáky se na skvělých 9,04 m v kouli zlepšil Jakub Cieslar. Slušně hodil i oštěpem - 17,09 m. V této disciplíně byl ale ještě lepší Max Rybníček (19,32 m). Startoval také Kryštof Mésl.

Ženské kategorie byly mnohem méně obsazené. Mezi veteránkami startovala Vlasta Karásková, tentokrát pouze v kladivu (20,77 m). Juniorka byla na startu také jedna, a sice Silvie Beňová. I té se dařilo v kladivu, kde si zlepšila osobní maximum na 28,80 m.

V kouli a oštěpu starších žákyň byla o něco úspěšnější Eliška Hradilová před Lenkou Rudolfovou a Eliškou Méslovou. Hradilová vyhrála obě disciplíny výkony 8,47 m a 20,32 m.

Osobní maximum v oštěpu si zlepšila mladší žákyně Růžena Sedláčková, a to už na 26,83 m. V kouli byla lepší novicka v našich řadách Petra Dulanská (9,41 m).

Další vrhačské klání je naplánováno na středu 12. října.

Kompletní výsledky

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.