Starší žactvo znovu druhé na Mezikrajovém utkání

Mezikrajové utkání družstev staršího žactva hostila v neděli 10. prosince Ostrava. Ve skupině C se proti sobě utkaly výběry krajů Olomouckého, Moravskoslezského, Zlínského, Jihomoravského a Vysočiny. Toto utkání se poprvé uskutečnilo v novém formátu DNA (Dynamic new athletics). Závodilo se celkem v deseti disciplínách: 60 m, 60 m př., 300 m, 800 m, dálce, výšce, kouli a štafetách na 5×60 m př. mix, 4×200 m a mixové stíhací štafetě, která určila celkové pořadí družstev.

Výběr Olomouckého kraje se představil ve vynikající formě před blížící se halovou sezónou 2024. V průběhu celého utkání se pral o čelní pozici s výběry Moravskoslezského a Jihomoravského kraje a před rozhodující stíhací štafetou byly rozestupy mezi těmito třemi celky v pouhé 1 vteřině. Nakonec družstvo staršího žactva Olomouckého kraje vybojovalo vynikající 2. místo - stejně jako v červnovém utkání na dráze, které probíhalo v klasickém formátu.

Na utkání se představili celkem čtyři atleti z našeho klubu. Druhý nejlepší čas na 60 m zaběhl Adam Kolář a zároveň vylepšil přerovský halový rekord Jaroslava Šmotka o tři setinky na 7,31 s! Poněkud netradičně jsme jej mohli vidět také v závěrečné štafetě na 600-400-200-800 metrů, kde měl na starosti čtvrtkařský úsek.

Osobák si zlepšil na 60 m překážek Jan Knap (9,21 s) a dopomohl Olomouckému kraji také k druhému místu ve štafetě na 5x60 m př. Výkonem 41,42 s zaostali za vítězným Moravskoslezským krajem o pouhé 3 setiny.

Dařilo se i Jonatanu Koubovi, který se dostal v hale koulí poprvé přes 12 metrů (12,04 m) a byl šestý nejlepší. Halový osobák si vylepšila také Ema Kroupová v dálce, a to na 486 cm.

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Foto - zdroj: Michal Esterka (AC Prostějov)

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.