Stříbro pro žáky z Vánočního meziměstského utkání

Tradiční Vánoční meziměstské utkání družstev žactva Olomouckého kraje hostila Olomouc v polovině prosince. Účast si nenechala ujít ani čtyři žákovská družstva SK Přerov. Nejlépe se vedlo starším žákům, kteří nestačili jen na domácí a vybojovali druhé místo. Na stupně vítězů se probojovaly také mladší žákyně, které byly třetí. Mladší žáci i starší žákyně brali shodně čtvrté místo.

Další hodnotný výkon předvedl starší žák Adam Kolář, když na šedesátce zaostal jen o setinu za vlastním přerovským rekordem (7,32 s) a bral druhé místo. Mezi koulaři byl rovněž druhý Jonatan Kouba (12,17 m) a další stříbrnou medaili přidala štafeta na 4x200 m ve složení Jan Knap, Jakub Jakoubek, Adam Kolář a Lukáš Rybníček (1:52,03 min).

Bronzovou medaili za 9,09 s na překážkách vybojoval Jan Knap. Další tři třetí místa pro SK Přerov získaly mladší žákyně - Izabela Zapletalová na 60 m (8,74 s) i 60 m př. (10,38 s) a Anna Hrazdirová na osmistovce (2:48,79 min). Jen horší zápis dělil od bronzu Anetu Školovou ve výšce (130 cm). Čtvrté místo obsadila také Petra Dulanská v kouli, na třetí místo jí chyběly jen 4 cm (9,66 m).

Naopak se koule podařila Elišce Hradilové, která za 9,61 m brala druhé místo mezi staršími žákyněmi. Třetí místo ve skoku dalekém brala Ema Kroupová (490 cm). Bez individuální medaile skončili mladší žáci, alespoň jednu bronzovou zachránili v závěrečné štafetě. Čtveřice Vojtěch Kříž, David Koňařík, Jakub Kovář a Matyas Šajban zaběhla čtyři okruhy za 2:06,12 min.

Kompletní výsledky
Fotogalerie
Videogalerie

 

Ještě o pár dní dříve závodili na Otevřeném vánočním přeboru oddílů JAC Brno a BYAC Brno přípravkáři Lukáš Čespiva a Anna Špilerová. Závod se konal v ostravské hale a oba se zde předvedli v dobré formě. Ve čtyřboji obsadila Špilerová 16. místo z 51 závodnic, blýskla se však zejména v běhu na 600 m, kde o dvě sekundy překonala přerovský rekord - jeho hodnotu vylepšila na 2:05,56 min. Na třetí místo historických tabulek se posunula v běhu na 60 m za pěkných 9,37 s. Dále se soutěžilo ve skoku do dálky (351 cm) a hodu medicinbalem (6,60 m).

Lukáš Čespiva bral ve čtyřboji sedmé místo a také on se prosadil spíše v bězích, zejména jeho čas na 60 m 9,96 s je příslibem do dalších let - v přípravce totiž bude závodit ještě další dvě sezóny.

Kompletní výsledky

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.