Kolomazník a Válková míří na MČR mužů a žen

Vrcholná domácí atletická akce této sezóny je tady - o nadcházejícím víkendu se v Ostravě koná halové MČR mužů a žen. SK Přerov zde budou reprezentovat dva překážkáři - Jonáš Kolomazník a Tereza Válková. Oba dva mají na programu svůj rozběh v sobotu odpoledne.

Jako první se představí Tereza Válková, a to krátce po slavnostním zahájení šampionátu v 15:50. Ve startovní listině má čtrnáctý letošní nejlepší výkon a obdobně je na tom také ve srovnání osobáků. Její vlastní přerovský rekord má hodnotu 8,66 s, letos byla jen o setinu pomalejší. Pokud se jí stejně jako v předchozích letech povede vylepšit osobák právě na vrcholné akci, může pomýšlet na pěkné umístění v první desítce. Případné finále by běžela v 17:20.

To Jonáš Kolomazník pojede do Ostravy v roli jednoho z favoritů. Letos se jako první Přerovák v historii dostal pod 8 sekund a časem 7,99 s je třetí v letošních tabulkách ČR. Rychleji v této sezóně běželi pouze Štěpán Schubert (7,87 s) a Jiří Zedníček (7,93 s). Do závodu je však přihlášený také český rekordman Petr Svoboda. Ten sice závodil naposledy před rokem (loňský SB 7,56 s), ale určitě s ním je nutné počítat do medailových bojů. Kolomazník poběží rozběh v 16:15, finále je na programu v 17:45.

Držte našim atletům pěsti!

Propozice

 

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.