Tichá a Skřečková se představí na MČR dorostenek

Mistrovství České republiky dorostu a juniorů hostí o tomto víkendu Ostrava. Mezi nejlepší se probojovaly také dvě přerovské atletky - Terezy Tichá a Skřečková. Prvně jmenovaná má letos fantastickou formu, několikrát už vylepšila přerovské rekordy na 200 i 400 metrů a v obou disciplínách bude startovat také na MČR.

Nejdříve ji čeká rozběh na 400 m - poběží v tom druhém v 16:04. Běhy jsou celkem čtyři, přímo do finále tedy postupuje jen vítěz každého rozběhu a k nim se přidají další dva nejrychlejší podle času. V letošních tabulkách ČR je Tichá čtvrtá s časem 57,38 s, dvě vedoucí dorostenky ale v Ostravě 400 m nepoběží, a tak je naše závodnice ve startovce dokonce druhá podle letošního nejlepšího výkonu! Podle osobáků je na tom o příčku hůře, Anna Reichová, se kterou se Tereza Tichá utká přímo v rozběhu, totiž letos zatím běžela výrazně za osobákem (56,27 s). Finále čtvrtky dorostenek je poté na programu v neděli v 11:50.

Tichá je přihlášená také na dvoustovku a také v ní je na tom tabulkově dobře. Ve startovní listině je s časem 25,51 s osmá, takže i v této disciplíně by mohla běžet o finále. Pokud do rozběhu nastoupí, fandit jí můžete v neděli od 10:00. Případné finále by ji čekalo bezprostředně po doběhnutí všech čtyřstovek, tedy ve 12:35. Postupový klíč je stejný jako na 400 m.

Poněkud klidnější program čeká Terezu Skřečkovou, která bude startovat v trojskoku v neděli od 12:45. Tabulkově je na tom také velmi dobře, letos dokázala skočit nejdále 11,07 m, osobák má ještě o 15 cm lepší, dokonce čtvrtý nejlepší v celé startovní listině! Pokud na tento výkon naváže, může i ona pomýšlet na vysoké umístění.

Držte našim závodnicím pěsti! Přímý přenos z MČR můžete sledovat na facebookové stránce Jsem atlet.

Průběžné výsledky

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.