Dorostenka Tereza Tichá je Mistryní ČR!

Letošní skvělou formu dokázala prodat a přetavit ve zlato v tom nejdůležitějším závodě - ve finále Halového MČR mládeže. Zkušeně si pohlídala soupeřky, k mantinelu seběhla přesně tak, jak chtěla - tedy na druhém, třetím místě. Za ostatními se vyvezla a za třístovkou zaútočila. Na její mohutný finiš žádná ze soupeřek nestačila a Tereza Tichá tak proběhla cílem jako první v novém přerovském rekordu 56,52 s!

Ten přitom letos vylepšila už potřetí. Hned na prvních lednových závodech smazala 24 let staré maximum Šárky Klvaňové (59,96 s) a usadila se na čele časem 58,51 s. To zřejmě jen tak neopustí, protože přerovský rekord postupně vylepšila až na skvělých 56,52 s. Přitom jediný letošní závod, který nebyl rekordní, byl rozběh na MČR - v něm šlo ale především o vítězství v rozběhu a postup do finále, čas byl až druhořadý.

Kromě čtvrtky Tichá parádně běhá také poloviční trať a také na ní se na MČR nominovala. Vzhledem k nabitému programu, kdy by absolvovala rozběh dvoustovky chvíli před finále čtyřstovky, se nakonec rozhodla soustředit jen na svou hlavní disciplínu. Na dvoustovce je jejím maximem 25,51 s, což je rovněž přerovský rekord.

Tereza Skřečková a Tereza Tichá se svými fanoušky, zleva trenérka Ivana Kolomazníková, Adéla Kubálková, Daniela Vojtěchovská, Adéla Školová, Tereza Válková, Jonáš Kolomazník a Matěj Pěček.

Druhou zástupkyní SK Přerov byla Tereza Skřečková v trojskoku. Do závodu nastupovala se čtvrtým nejlepším osobním rekordem a právem plánovala útočit na medaili. Od ní ji nakonec dělil těsný přešlap. Nejdelší měřený skok měl 11,08 m, kterým si Skřečková vylepšila sezónní maximum a v závodě brala pěkné šesté místo. Finále ale bylo velmi vyrovnané, na čtvrté místo stačilo 11,16 m, na třetí 11,27 m.

Kompletní výsledky
Fotogalerie
Videogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.