Další medaile z MČR veze Adam Kolář - získal zlato i stříbro!

Poslední ze série halových MČR se konalo ve dnech 2. a 3. března v Praze. O medaile bojovalo žactvo a nechyběl u toho ani Adam Kolář. Přerovský sprinter má letos fantastickou formu a téměř v každém závodě přepisuje přerovské historické tabulky. Do Prahy odjížděl jako jeden z favoritů na tratích 60 i 150 metrů.

Na šedesátce svou roli lídra letošních českých tabulek s přehledem potvrdil. Z rozběhu postoupil hladce i s vypuštěným závěrem a své možnosti naznačil časem 7,22 s, jen 5 setin za osobákem. Ve finále soupeře rozdrtil nevídaným náskokem - své maximum posunul až na čas 7,15 s a nejbližšího soupeře za sebou nechal o 9 setin! Hned v úvodu šampionátu se tak Adam mohl radovat ze své první republikové medaile a rovnou zlaté.

V neděli byly na programu běhy na 150 metrů. Této disciplíně letos vévodil Štěpán Vardžák z Rožnova pod Radhoštěm, který měl jako jediný ve startovním poli osobák pod 17 sekund (16,92 s). Kolář odjížděl do Prahy s druhým časem letošních tabulek, avšak se značnou ztrátou na rivala z Valašska (17,39 s). V rozběhu ale ukázal, že je opravdu skvěle připravený - viděli jsme hladký postup do finále a nový osobák 17,17 s.

Do finále mu připadla dráha hned vedle favorita Vardžáka. Hoši předvedli pořádnou a vyrovnanou bitvu o mistrovský titul - ten nakonec s náskokem pouhých osmi tisícin sekundy vyhrál Vardžák, on i Kolář si ale vylepšili osobáky na skvělých 16,90 s a zůstali tím desetinu od rekordu MČR.

Adam Kolář se tak stal nejúspěšnějším přerovským závodníkem na letošních halových MČR - jako jediný získal dvě medaile!

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.