Venkovní běžecká sezóna odstartovala naplno

Závěr halové sezóny se již tradičně mísí s rozjezdem běžeckých závodů. Odstartoval letošní ročník Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje (BPDMOK) a naši atleti se ukázali také na Rohálovské a Kbelské desítce.

Ještě na konci února se běžela Rohálovská. Pro zlaté medaile si doběhly Anna a Kristýna Špilerovy - Anička zvítězila v kat. starší přípravky, na trati dlouhé 680 metrů si dokázala vybudovat náskok dokonce 6 vteřin (2:21 min)! Ve stejné kategorii doběhla pátá Laura Hudečková (2:40 min).

Početnější zastoupení jsme měli v kat. nejmladších dětí (roč. 2017-2018) na trati 280 metrů. Mezi dívkami zvítězila Kristýnka Špilerová (29 s), těsně pod stupni vítězů doběhla na čtvrtém místě Natálka Skácelová (36 s). Mezi hochy se více dařilo Benovi Hudečkovi, který byl za čas 44 s desátý. Luky Hnilica doběhl o tři pozice za ním (46 s).

V hlavním závodě na 10 km se prosadil Marek Svoboda na jedenáctém místě v kat. do 34 let (35:04 min). Stejnou distanci, ale v pražských Kbelích, běžel Tomáš Kašpařík. "Po úrazech nemám naběháno a bylo to znát, ale jsem rád, že jsem doběhl v pohodě," komentoval svůj čas 40:53 min.

Běhu Michalským výpadem se v Olomouci zúčasnily sestry Špilerovy a Skácelovy. Závod byl zařazen jako první v seriálu BPDMOK a naše děvčata si tak připsala první cenné body do pohárového pořadí. Kristýnka Špilerová zvítězila na dvoustovce nejmladších dívek (45 s) a ve stejné kategorii byla sedmá Natálka Skácelová (51 s). Pro stříbro si doběhla Anička Špilerová. Její kategorie přitom běžela téměř 2 kilometry, což je pro starší přípravku celkem solidní nálož (7:38 min). V kat. mladší přípravky se na pěkné páté místo prosadila Sofinka Skácelová (1:55 min).

Blíží se také druhý závod BPDMOK - Jarní běh v Přerově! Ten odstartuje v sobotu 23. března a měli by se představit všichni domácí atleti v kategoriích od nejmladších dětí až po dorostence a dorostenky. Nezapomeňte se tedy včas přihlásit. :-) 

 

Kompletní výsledky:
Rohálovská desítka
Kbelská desítka
Běh Michalským výpadem

Fotogalerie:
Rohálovská desítka
Kbelská desítka
Běh Michalským výpadem

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.